במשך זמן קיומו, נוצרה קהילה של כ-250 משתתפים קבועים (כ-50 בכל אחד מהם) הרואים בו את ביתם ומשתתפים בסעודות באופן קבוע.
האוכל המוגש בשולחן השבת נקנה ומבושל ע"י יותר מ-150 משפחות מהגרעין התורני בלוד, המוסיפות לארגוני השבת שלהן מדי שבת, עוד תבנית אוכל או מצרך בסל הקניות עבור סעודה זו. כמו כן, מדי שבת סועדות בכל אחד משולחנות השבת שתי משפחות של חברי הגרעין, המנהלות את הסעודה מבחינה טכנית ותוכנית. כ-50 משפחות משתתפות בתורנות ניהול הסעודה.
בחשיבה ובארגון של הסעודה מקפידים על אווירה נעימה ומשפחתית ותחושת כבוד כלפי הסועדים. השולחנות נערכים ע"י בני הנוער ובנות השירות הלאומי תוך מחשבה על הפרטים הקטנים והמראה האסתטי. את הסעודה מלווים זמירות שבת- כמנהגי העדות השונות וריקודים. דברי תורה נאמרים ע"י המתנדבים והסועדים כאחד. יש אפילו חידות על פרשת השבוע ופינת משחקים עבור הילדים הרבים המתארחים בסעודה. הסועדים מרגישים גם הם חלק מהארגון ומהעשייה, ומשתתפים באופן פעיל בהתארגנות במהלך הארוחה.
במהלך הזמן צבר השולחן שם בקרב תושבי העיר, והשמועה על קיומו עוברת מפה לאוזן. וכך, מדי שבת אנו זוכים לפנים חדשות ולסועדים המצטרפים למשפחה.
שולחן השבת מנסה, בנוסף לפעילות השוטפת, לעודד את האנשים ליהנות ממגוון פעילויות בגרעין ומפעילויות עירוניות סביב מעגל השנה. על מנת ליצור גיבוש ותחושת קהילה, יוצאות המשפחות הסועדות בשולחן השבת לטיולים ופעילויות של שולחן השבת מספר פעמים בשנה.